Image article

Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση για τις ζωοτροφές, έρχεται συμπληρωματική πληρωμή

23/02/2023

Προειδοποίηση προς τις τράπεζες στέλνει η ΑΑΔΕ για το αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο της ενίσχυσης, του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», που αφορά τις ζωοτροφές.

Όπως επισημαίνει στην σχετική εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ (την οποία δημοσιοποίησε στις 16 Φεβρουαρίου 2023), η ενίσχυση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι (κτηνοτρόφοι), βάσει του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, μη εφαρμοζόμενης της παρ. 1 του άρθρου 47 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’ 167) σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής της, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Διαβάστε την εγκύκλιο (εδώ)

Στο μεταξύ μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους που βρέθηκαν σε έλεγχο το 2020 (πολλαπλή συμμόρφωση) νεοεισερχόμενοι (που δεν μπορούσαν να έχουν εισόδημα). Η πληρωμή θα γίνεται σταδιακά στους κτηνοτρόφους.  Για τους κομμένους λόγω ΚΑΔ ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ αναζητούν κονδύλια και θα καθυστερήσει η πληρωμή τους.

πηγή :αγροτύπος

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα