Image article

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ…ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

01/02/2023

Την Τρίτη 31/1/2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εξέτασης των αιτήσεων της αρ. 3540/15.12.2022, πρόσκλησης του Μέτρου 22 που αφορά στην «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». Στόχος του Μέτρου είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και ειδικότερα στην μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αυτό συμβάλλει στην: «Ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας σε όλες
τις περιφέρειες καθώς και στην βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή και ο προσανατολισμός στην αγορά και η διαφοροποίηση της γεωργίας».

Ωστόσο αγκάθι στο Μέτρο 22 της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων φαίνεται πως αποτελούν το ζήτημα των νεοεισερχομένων που μένουν εκτός πληρωμής καθώς δεν παρουσιάζουν κύκλο εργασιών το 2020 και εμφανίζονται ως απορριπτόμενοι από την ενίσχυση των ζωοτροφών αλλά και όλοι εκείνοι οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν πρώτο ΚΑΔ στην κτηνοτροφία, ή το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους δεν προέρχεται από την κτηνοτροφική δραστηριότητα σε μία αρκετά δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου οι περισσότεροι αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανές τις δραστηριότητες τους.

Αγρομηχανικη Βολου Α.Ε.

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα