Image article

Μετρά αντίστροφα η ώρα για προκαταβολή τσεκ, πληρωμή και για μεταβιβάσεις

19/10/2022

Η ώρα μετρά αντίστροφα για την πίστωση της προκαταβολής του τσεκ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως τα εξατομικευμένα ποσά εμφανίζονται ήδη στο σύστημα.

Φαίνονται στο σύστημα τα ποσά ανά δικαιούχο προκαταβολής τσεκ, μετρά αντίστροφα η ώρα για την πίστωση

Αυτό σημαίνει λίγο έως πολύ, πως όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη πληρωμή που δρομολογείται να ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα δεκαήμερο πριν από το σύνηθες διάστημα κατά το οποίο γίνονταν οι πιστώσεις τα προηγούμενα έτη.

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η σύμβαση μεταξύ της Πειραιώς και του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίες τεχνικές εργασίες για την πληρωµή της προκαταβολής του τσεκ έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον ολοκληρώνονται.

Πληρώνονται και οι μεταβιβάσεις

Η πληρωμή θα αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. ευρώ για 650.000 περίπου δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Πληροφορίες της Agrenda από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αναφέρουν ότι έχουν γίνει 26.000 αιτήσεις μεταβιβάσεων οι οποίες έχουν ελεγχεί όλες και οι περισσότερες από αυτές θα πληρωθούν κανονικά. Εκτός πληρωμής προφανώς, θα μείνουν όσες σχετίζονται με ύποπτες περιπτώσεις μεταβιβάσεων, που κατά βάσει αφορούν σε… αμαρτωλά βοσκοτόπια.

Κατά τα λοιπά, οι δοκιμαστικές πληρωμές που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, δείχνουν μια καλή πληρωμή, «χωρίς παρατράγουδα» όπως έχει επανειλημμένα σχολιάσει στην Agrenda και το Agronews ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς. Η πίστωση θα αφορά το 94% των δικαιούχων, καθώς κυβερνητική πρόθεση είναι να δοθεί «πλουσιοπάροχα» εν µέσω του δυσµενούς οικονοµικού κλίµατος και να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία µετά για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου. Άλλωστε, ενόψει της έναρξης της Agrotica την προσεχή Πέμπτη 20 του μήνα, η ηγεσία του υπουργείου θέλει τα ποσά να βρίσκονται στους λογαριασμούς των περισσότερων δικαιούχων, λαμβάνοντας υπόψιν τους την καθυστέρηση με την οποία εμφανίζονται τα ποσά σε άλλες τράπεζες. Η βούληση να ανοίξει η Agrotica με πιστωμένο στους αγρότες τσεκ είχε εκφραστεί ήδη από τις αρχές Σεπτέμβρη, με τις μεταρρυθμίσεις που έφεραν το ΟΣΔΕ στο σύννεφο του gov.gr να επιτρέπουν την υλοποίηση τέτοιων στόχων με άνεση και ακρίβεια.

To ΦΕΚ με την απόφαση σύμβασης ΕΛΕΓΕΠ διαθέσιμη εδώ

ΠΗΓΗ:AGRONEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα