Image article

Με ελάχιστο όριο Τζίρου και πριμ σύστασης 100.000 ευρώ πρόσβαση των Ομάδων σε όλα τα προγράμματα

08/03/2022

Με πρόσβαση σε όλα τα µεγάλα διαρθρωτικά προγράµµατα του νέου ΠΑΑ (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση, Ψηφιακή Τεχνολογία, Αντιχαλαζικά) και ένα ειδικό Μέτρο για τη στήριξη νέων οµάδων παραγωγών, τα συλλογικά σχήµατα έχουν πολλά να περιµένουν στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.

Συγκεκριµένα, κύριο κίνητρο για οµαδικές προσπάθειες θα αποτελέσει για µία ακόµη φορά το Μέτρο της Συνεργασίας. Όπου θα επιδοτούνται ανάλογα τον τζίρο τους για µία 5ετία νέα σχήµατα. Το ποσοστό παραµένει στο 10% του τζίρου για τον πρώτο χρόνο ενώ κάθε επόµενο έτος, αυτό θα µειώνεται κατά 2%. Φυσικά, το µέγιστο ετήσιο ποσό που θα µπορούν να λαµβάνουν είναι 100.000 ευρώ. Μάλιστα, στην περίπτωση που η οµάδα παραγωγών / οργάνωση παραγωγών έχει αναγνωριστεί σε έτος προηγούµενο της αίτησης υποβολής στήριξης τότε µετά την έκδοση της απόφασης ένταξης µπορεί να υποβάλει αίτηση πληρωµής για όσα έτη λειτουργίας έχουν συµπληρωθεί κατά την ηµεροµηνία υποβολής αυτής.

Ωστόσο, αυτή τη φορά οι προϋποθέσεις φαίνεται να είναι πιο αυστηρές ως προς τα ελάχιστα µέλη, ενώ τίθεται και θέµα ελάχιστου τζίρου. Στο στρατηγικό σχέδιο αναφέρεται συγκεκριµένα: «Ο ελάχιστος αριθµός µελών για τις οµάδες παραγωγών φυτικής παραγωγής είναι 12, για τις οµάδες παραγωγών ζωικής παραγωγής 8 και µε ελάχιστη αξία διακινούµενης παραγωγής τις 100.000 ευρώ και για τις οργανώσεις παραγωγών 30 για τις οργανώσεις φυτικής παραγωγής και 20 για την ζωική παραγωγή µε ελάχιστη αξία παραγωγής 300.000 ευρώ. Τα ανωτέρω όρια δεν ισχύουν για το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Εύβοιας για τις οποίες τα ελάχιστα όρια διαµορφώνονται στο 50% των ανωτέρω.».

Πηγή: https://www.agronews.gr/

 

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα