Image article

Μοντέλο επιδότησης αγροεφοδίων με βάση τα έξοδα μελετούν ΥπΑΑΤ και κυβέρνηση

15/03/2022

Παρόμοιο μοντέλο με βάση το τζίρο έχει εξαγγείλει το ΥπΑΑΤ για τους κτηνοτρόφους.

Για πλειάδα ζητημάτων που αφορούν στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, αλλά και στους αλιείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, Κρητικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι σε προγραμματισμένο ραντεβού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκε από συνεταιριστές της Κρήτης, το ενδεχόμενο ενίσχυσης των αγροτών βάσει των εξόδων τους όλο αυτό το διάστημα για αγροεφόδια, κατά το πρότυπο σχεδόν του μοντέλου που θα υπάρξει και θα ισχύσει για την κτηνοτροφία (επιδότηση 4% στο τζίρο). Από το ρεπορτάζ προέκυψε πως υπάρχει πιθανότητα να θεσπιστεί αυτό το μέτρο και να το ανακοινώσει η κυβέρνηση το επόμενο δεκαήμερο.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Χαλκιάς, πρόεδρος στον ΑΣ Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών στον αγροτικό τομέα, ώστε να γίνει ευκολότερη η ζωή των παραγωγών. Παράλληλα, τόνισε πως βρίσκεται σε επαφές για συμφωνίες με άλλες χώρες, ώστε να μην υπάρχει θέμα επισιτιστικής ασφάλειας, ενώ με ενδιαφέρον φέρεται να άκουσε τις προτάσεις των παραγωγών για αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές. Οι αγρότες με θερμοκήπια έθεσαν στον υπουργό και ζήτημα αλλαγών όσον αφορά στον ΕΛΓΑ, αλλά και το διαχρονικό θέμα των ελληνοποιήσεων, με το Γιώργο Γεωργαντά να δεσμεύεται για αυστηρούς ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα