Image article

Ο βασικός ΚΑΔ γεωργικού εισοδήματος φέρνει απορρίψεις στην ενίσχυση ζωοτροφών

19/01/2023

Διαθέσιμα είναι τα αποτελέσματα για την έκτακτη ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να δώσει το ΥπΑΑΤ.

Διαθέσιμα είναι τα αποτελέσματα για την έκτακτη ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να δώσει το ΥπΑΑΤ.

Όμως, με την ανάρτηση των πρώτων αποτελεσμάτων, έπειτα από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ την Πέμπτη, οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ και οι κτηνοτρόφοι που έχουν πρόσβαση στο σύστημα, ξεκίνησαν να βλέπουν και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες περιπτώσεις απορρίψεων.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, αναφέρονται απορρίψεις κτηνοτρόφων, που έχουν δηλωμένο στην Εφορία πρώτο (βασικό) ΚΑΔ γεωργικό (π.χ. ένας ελαιοπαραγωγός ή ένας αγρότης με τριφύλλια ή καλαμπόκια), ανεξάρτητα αν πληρούν τα σχετικά κριτήρια που προβλέπει το σχετικό πλαίσιο για το Μέτρο 22. Το φαινόμενο αυτό είχε -θυμίζουμε- επαναληφθεί και κατά την πληρωμή της πρώτης ενίσχυσης των ζωοτροφών.

Παράλληλα, όπως μας ανέφεραν, κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, σε ορισμένες αιτήσεις εμφανίζεται η ένδειξη «ΕΛΛΙΠΗΣ» και προσπαθούν να έλθουν σε επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να πληροφορηθούν, αν και πότε θα ανοίξουν ενστάσεις.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα κατηγορία κτηνοτρόφων που φαίνεται να μένει εκτός ενίσχυσης. Πρόκειται για κτηνοτρόφους που επειδή δεν ήταν διαθέσιμο το εγχειρίδιο οδηγιών έγκαιρα (βγήκε στο τέλος της διαδικασίας των αιτήσεων, πολύ καθυστερημένα), έπεσαν στην παγίδα να μην οριστικοποιήσουν την αίτησή τους. Τώρα, όσοι δεν κατάφεραν να την οριστικοποιήσουν, μένουν εκτός του πίνακα εγκεκριμένων.

Όσοι, τέλος, παραγωγοί βλέπουν την ένδειξη «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» στο σύστημα, πρέπει να απευθυνθούν στην πύλη ΟΣΔΕ, που κατατέθηκε η αίτηση για να διερευνηθεί αν είναι στους επιλέξιμους ή όχι. Σημειωτέον ότι στους επιλέξιμους παραγωγούς, αναγράφεται το τελικό ποσό που είναι να παίρνουν, εφόσον είναι όλα καλά.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού μηχανογραφικού ελέγχου επί των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Μέτρο 22 και σύμφωνα με την σχετική Πρόσκληση με Αρ. Πρωτ. 3540/15-12-2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αναρτήθηκε προσωρινός πίνακας παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

πηγη:αγροτυπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα