Image article

Σε ισχύ ο στόχος για πληρωμές απόγευμα Τρίτης, αμέσως μετά ανοίγει η πλατφόρμα για πριμ ζωοτροφών

20/12/2022

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την τελική εντολή πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης να υπογράφεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και να πηγαίνει προς εκτέλεση στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι το απόγευμα. Βεβαίως ποτέ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάτι να στραβώσει και πάλι στην πορεία και η όλη διαδικασία να μετατεθεί για το επόμενο 24ωρο.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης και έμενε ένα τελευταίο τεστάρισμα στα στοιχεία που αφορούν στο πρασίνισμα. Σημειωτέον ότι τα υπόλοιπα βασικής προσεγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το πρασίνισμα υπολογίζεται σε 420 εκατ. ευρώ περίπου.

Εκτός από την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, θα πρέπει εντός της ημέρας να υπογραφεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μια σύμβαση ανάθεσης έργου, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την τυπική αναγνώριση της όλης διαδικασίας πληρωμών. Οι πληροφορίες θέλουν και αυτή την υπογραφή να είναι στη διάθεση των αρμοδίων άμεσα, μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά.

Ο φόρτος εργασίας του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με την εξόφληση των υποχρεώσεων ενιαίας ενίσχυσης, έχουν καθυστερήσει τη λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση της αγοράς ζωοτροφών από τους κτηνοτρόφους, παρά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ότι η εν λόγω εφαρμογή θα άνοιγει από το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία ενημέρωση λέει ότι η εν λόγω εφαρμογή θα ανοίξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των άμεσων πληρωμών και σε κάθε περίπτωση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ:AGRONEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα