Image article

Σε προδημοσίευση η πρόσκληση 100 εκατ. ευρώ για αγορά τρακτέρ, φύτευση δεντρώνων και αγορά γης

23/03/2022

Τρακτέρ και παρελκόμενα επιδοτούμενα μέχρι το ύψος της αγοραίας αξίας τους, στάβλοι, γεωργικές αποθήκες, εγκατάσταση δενδρώδων, φωτοβολταϊκά και αγορά γης είναι μόνο μερικές από τις επιλέξιμες δαπάνες που επιδοτεί η Δράση «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» ύψους 100 εκατ. ευρώ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις: Πρώτον Συλλογικά Σχήματα αγροτών, δεύτερον οικοτεχνίες αγροτών που μεταποιούν το δικό τους προϊόν (τουλάχιστον 40% βαθμός καθετοποίησης), τρίτον, μεταποιητικές επιχειρήσεις εφόσον μεταποιούν γεωργικό και κατ’ ελάχιστο το 40% των Α’ υλών που χρησιμοποιούνται προέρχονται από συμβολαιακή γεωργία. Και, τέταρτον, αγροτικές επιχειρήσεις που δεσμεύονται να καθετοποιήσουν τη μονάδα τους για τουλάχιστον μία 3ετία ξεκινώντας από το επόμενο έτος από την ολοκλήρωση της υλοποίησης της επένδυσης.

Σημειώνεται, ότι το ελάχιστο ύψος της επένδυσης θα πρέπει να είναι 500.000 ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το μέγιστο 7,5 εκατ. ευρώ.

Τα ποσοστά ενίσχυσης ορίζονται στο 50% των δαπανών για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (εξαίρεση η Στερεά Ελλάδα με 40% και η Αττική). Για τις μεγάλες επιχειρήσεις το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται από 15 έως 40%.

Όσον αφορά την ημερομηνία που θα ανοίξει η προκήρυξη αυτή δεν προσδιορίζεται στην προδημοσίευση του προγράμματος.

Αναλυτικότερα η προδημοσίευση αναφέρει:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Πηγή: https://www.agronews.gr

ΜΑΘΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Νέα άρθρα